Geld besparen is een van de weinige activiteiten waar iedereen blij van kan worden. Het geld dat bespaart wordt, dan kan namelijk volledig naar eigen voorkeur worden uitgegeven! In een ideale situatie kun je geld besparen op je vaste en verplichte lasten. Dit zal namelijk voelen als een besparing die je daadwerkelijk in de portemonnee voelt. Je kunt natuurlijk ook geld besparen op jouw leuke en zelf-geïnitieerde uitgaven, alleen deze uitgaven kunnen pas plaatsvinden op het moment dat deze in jouw bestedingsruimte passen. Hoe meer geld jij dus op je vaste lasten kunt besparen, hoe meer ruimte jij hebt voor leuke en zelf-geïnitieerde uitgaven. Omdat geld besparen je zoveel kan opleveren geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het besparen van geld. 

Snijden in onnodige kosten

Een van de eerste dingen die je dient te doen in het proces rondom geldbesparing is het snijden in onnodige kosten. Dit zijn terugkerende kosten die je eigenlijk helemaal niet hoeft te maken. Een voorbeeld hiervan zijn deelnames aan kansspelen en loterijen. Ondanks dat je hier misschien een spannende emotie van zult ervaren, kan het over het algemeen niet uit om mee te doen aan deze kansspelen en loterijen. In de regel verliest het grootste deel van de spelers hier namelijk geld mee. We raden je dan ook aan om zo snel mogelijk over te gaan tot het vriendenloterij, staatsloterij of bankgiro loterij opzeggen

Hulp inschakelen

Wanneer je moeite hebt met het besparen van geld, dan kunnen we je aanraden om hulp in te schakelen. Deze hulp kan op tal van manieren plaatsvinden. Denk hierbij aan een buurman, buurvrouw of iemand anders uit jouw directe omgeving die jou kan helpen met het besparen van geld. Wanneer je niet graag over jouw financiële situatie met mensen om je heen spreekt, dan kun je ook de hulp van een applicatie inschakelen. Er zijn anno 2021 namelijk tal van (gratis) applicaties beschikbaar die jou kunnen helpen met het besparen van geld. Je kunt deze koppelen aan bijvoorbeeld jouw bankrekening en aan de hand van jouw input kan de applicatie jou vertellen waar je geld op kunt besparen!