Tijdens de herfstvakantie (10 t/m 25 oktober) organiseert het Afrika Museum dagelijks leuke en leerzame activiteiten. Maak jouw eigen decoratie met wax en verf in het BatikLab, volg een fotografieworkshop bij de World Press Photo tentoonstelling ‘Door de lens van’ en train je zintuigen bij de kijktour door de vernieuwde vaste opstelling ‘Inspirerend Afrika’.

Workshop
BatikLab
(12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur)
Batikken is een meer dan 2.000 jaar oude techniek om een geweven stof met verf van decoratie te voorzien. Gebatikte stoffen worden meestal verwerkt tot kleding, maar we zien batik ook terug in het interieur, bij boeken of wandkleden. Veel mensen associëren batik met Indonesië (Java), maar wist je dat er ook een link is met West-Afrika? Kom meer te weten over de achtergrond van batik en waxprints en laat je inspireren door de vele patronen en kleuren!

Experimenteer met de techniek op papier en neem je eigen ontwerp mee naar huis.

Workshop
Door de lens van…
(12.00 – 16.00 uur)Wat zie je op een foto en wat zou de fotograaf met de foto willen zeggen? Bekijk de unieke World Press Photo tentoonstelling die speciaal voor het Afrika Museum is samengesteld. Ga als fotograaf met een toolkit (die je hier krijgt) door het museum en doe de fotochallenge.

Onderzoek welk verhaal jij wil vertellen en ontdek hoe je verschillende technieken gebruikt voor een goede foto.

Kijktour
Ik zie, ik zie…
Wat zie jij? En wat ziet een ander? Bezoek het museum en geef je ogen goed de kost. Speur naar bijzondere vormen, kleuren en patronen. Train je ogen tijdens deze kijktour voor het hele gezin! Doe samen leuke en uitdagende opdrachten: kijk naar kunst en onderzoek voorwerpen op een hele andere manier…

En wie weet wat je allemaal ziet als je écht goed kijkt!

Verspreid over het hele museum worden deze activi­teiten volledig volgens Corona-richtlijnen aang­boden. Geschikt voor het hele gezin en gratis bij de museum­­entree!

Ook kun je tijdens de herfstvakantie nog een picknickmand bestellen voor een heerlijke lunch in het Museumpark. Of leen gratis een fiets om de omgeving te verkennen!

Postweg 6, Berg en Dal
Afrika Museum