Aldus een klant die Eethuisje Moqui met de maximale 5 sterren beoordeelde. Sinds mijn bezoek afgelopen april is er veel gebeurd. Zo is het bezorggebied van onze ‘trouwe vriend’, wat moqui betekent, verder uitgebreid met Beuningen, Berg en Dal en de Nijmeegse wijken Lindenholt, Neerbosch-Oost en Heilig Landstichting. “Nu kan, op Zwanenveld na, heel Nijmegen thuis van onze gerechten genieten”, aldus eigenaar King.

Een andere uitbreiding zit ‘m in de plannen voor een lunchkaart. King: “Voor mensen die tijdens het winkelen iets op de hand mee willen nemen of voor mensen die in de stad werken en een eenvoudige lunch willen, hebben we bijvoorbeeld bapaos en lempers. Voor diegenen die uitgebreider willen lunchen hebben we binnenkort volop gerechten om te ontdekken.” De gerechten bij Eethuisje Moqui zijn origineel en ontstaan uit experimenteren en vanuit klantvragen. En met al dat lekkers uit de Surinaamse en Indonesische keuken kun je gerust van fusion cooking speken! Wat dacht je bijvoorbeeld van gele bieten rendang?

Gastheer, kwaliteitsmedewerker en allergenenspecialist Ka Wai merkt dat mensen het tijdens corona thuis gezellig hebben gemaakt en toch wat vaker kiezen voor een afhaalmaaltijd, waar ze voorheen een tafeltje reserveerden. Dit, in combinatie met de plannen voor de lunchkaart, vroeg om een uitbreiding van het team. Inmiddels staat productiemanager Hai Liang Chan vol enthousiasme in de keuken om voor jou de lekkerste vlees-, vis- en vega(n)gerechten te maken. Op de site kies je heel gemakkelijk je gerechten uit. Toch kán ik niet kiezen en laat Ka Wai een ‘verrassingsmenu’ voor me samenstellen. Ik kan je verklappen: alles was even goddelijk!

In 2021 ontving Eethuisje Moqui de Thuisbezorgd Award van het landelijk bestelplatform. De eretitel: ‘Beste Nijmeegse restaurant’. Dit jaar doen ze weer mee. Daar zijn wij heel blij mee, maar of de andere deelnemers dat ook zijn…

Eethis Moqui 
Lange Hezelstraat 58 Nijmegen