In Lent staat een bijzonder pand. Het ‘ketelhuis’. De naam verwijst naar de stoomketels die in de vorige eeuw decennia lang dienst deden als wateropwarmers voor De Thermion-Radiolampenfabriek. Pas in 2018 kreeg het gebouw een nieuwe functie, de bijnaam werd de officiële naam, nu geschreven met een hoofdletter. En die hoofdletter verdient het Ketelhuis ook in figuurlijke zin, want zij is zoveel méér dan een restaurant alleen.

De karakteristieke, 18 meter hoge schoorsteen torent als een baken boven de
omliggende woonwijk uit. Het pand heeft zijn industriële karakter behouden, gecombineerd met een huiselijke sfeer, waardoor twee uitersten hier naadloos samensmelten. Ook in de keuken zie je dit terug: van authentieke recepten uit ‘grootmoeders tijd’ tot eigentijdse urban gerechten, Ketelhuis biedt het allemaal.

Verbinding

Ketelhuis staat voor het ‘WIJ-gevoel’. Verbinding met de wijk en haar bewoners en collega-ondernemers is het uitgangspunt. Daarom is Ketelhuis méér dan een restaurant. Zo worden er wijn-, whiskey- en bierproeverijen en ondernemers-bijeenkomsten georganiseerd. Ook draait men zijn hand niet om voor bijvoorbeeld een spetterende Latin dansavond, inclusief bijpassende gerechten. Hier geen half werk! Noteer alvast in je agenda: op 23 november organiseert Ketelhuis samen met andere horecaondernemingen een Bockentocht waarbij je op diverse locaties een bockbiertje met een hapje kunt proeven.

Gloednieuwe kookstudio

Momenteel wordt hard gewerkt aan de realisatie van een kookstudio. Deze studio wordt multifunctioneel. Zo kun je er naast het volgen van diverse kookworkshops ook je eigen (life) event vieren. Of het nu gaat om een productpresentatie of een verjaardags-, jubileum-, of afscheidsfeestje, de sfeervolle ruimte kan exclusief afgehuurd en flexibel ingericht worden. Dat geldt overigens voor het gehele restaurant. Ook koks van buitenaf komen hier workshops geven. De eerste aanvragen komen al binnen, nog vóórdat de kookstudio helemaal af is. Belangstelling in overvloed dus!

Nieuwsgierig geworden? Kom snel eens langs, want bij Ketelhuis kom je thuis!

Meer weten? Kijk op www.ketelhuislent.nl