Aan de Van Rosenburgweg 106 in Nijmegen is een Walhalla voor koopjesjagers gevestigd. Zowel Used Products XL als Toolbarshop worden gerund door Rob Aalders en zijn team. “Hier kopen ze spullen in, ze verkopen, verpanden en je kan spullen terugkopen of ruilen”, aldus een dolenthousiaste Ronnie Ruysdael tijdens zijn ‘snuffelstage’. “Echt heerlijke ouderwetse business!”

Jij wil ergens vanaf, bij Used Products kijken ze het product na: werkt het en is het compleet? En jij loopt met eurootjes de deur uit. Simpel. Men verkoopt alleen kwalitatief goede spullen. Rob: “Je krijgt bij ons standaard een jaar garantie. En mocht iets stuk gaan, dan kunnen wij het meestal repareren.” Over service gesproken… wist je al dat Toolbarshop officieel dealer en servivepunt van het gerenommeerde merk McCulloch is? Ook de brandstoffen voor de tuinmachines verkoopt men.

Bij Toolbarshop en Used Products is van alles te koop: van grasmaaiers, scootmobielen, sieraden en gitaren tot motoren en zelfs een handgemaakte houten sculptuur van Gene Simmons, de frontman van de glamrockband Kiss. “Eigenlijk alles, zolang het maar niet ademt, dus je schoonmoeder willen we niet”, stellen zowel Ronnie als Rob. Maar even zonder gekheid: Rob verkoopt alleen geen kleding en meubels, tenzij het echt exclusief is.

Rob: “In deze moeilijke tijden zie je dat steeds meer mensen producten verpanden of verkopen om hun rekeningen te kunnen betalen, of om ’s avonds eten op tafel te hebben. Het kopen van tweedehands spullen wordt daardoor ook steeds populairder. Bovendien is het natuurlijk duurzaam, ook belangrijk!” Het assortiment wisselt dagelijks, dus het loont om regelmatig een kijkje te komen nemen.

Knap, als je het pand met lege handen verlaat! Helemaal als je de code van de kluis raadt: dan krijg je maar liefst 1.000 euro shoptegoed. “Kinderen speelden erin en lieten de deur dichtvallen. De code ligt natuurlijk in de kluis!”, lacht Rob.

Meer weten kijk op Toolbarshop of op Used Products XL.
Van Rosenburgweg 106, 6537 TM Nijmegen
024 – 737 02 60 | nijmegen@usedproducts.nl | info@toolbarshop.nl