Het inmiddels befaamde multidisciplinair kunstspektakel Kunstraffinaderij komt weer in zicht! Tijdens dit sprankelend en hedendaags evenement tonen ongeveer 70 kunstenaars, vooral uit de regio Nijmegen, hun nieuwste werken. Het thema van deze editie is ‘Buiten Beeld’. Kunstenaars worden creatief uitgedaagd een vrije interpretatie te geven aan dit thema.

Naast de tentoonstellingen van de beeldend kunstenaars wordt vanwege het Rembrandtjaar ook ‘De Nijmeegse Nachtwacht’ tentoongesteld. Vijfentwintig Nijmeegse kunstenaars hebben een geheel eigen, gezamenlijke versie van De Nachtwacht gemaakt. Dit kunstwerk wordt onder andere tijdens de Kunstraffinaderij 2019 tentoongesteld.

Podiumprogramma

Maar de buitengewoon diverse tentoonstellingen zijn nog niet alles! De bezoeker wordt ook verrast met een podiumprogramma, bestaande uit diverse bijzondere kunstuitingen als klankperfomances, dans, poëzie en theatrale popups. Eetcafé BliXem verzorgt het sfeervolle binnenterras, waar bezoekers en deelnemers terecht kunnen voor een hapje en een drankje.

Scholierenwedstrijd

Niet alleen ‘gevestigde’ kunstenaars krijgen tijdens de Kunstraffinaderij een podium, ook leerlingen van het Karel de Grote college zijn aan de slag gegaan met het thema ‘Buiten Beeld’ voor een ontwerpwedstrijd voor de poster van Kunstraffinaderij. Het winnende ontwerp vormt de basis voor de poster en flyer van dit jaar, dus voor het eigenlijke beeld van de inmiddels zevende editie. Het winnende ontwerp is gemaakt door Blance Madeleyn van het Karel de Grote College. Haar feliciteren we nogmaals!

Bijzondere locatie

De Kunstraffinaderij vindt plaats in de Stevenskerk, een bijzondere locatie die zich perfect leent voor een art-fair als deze. Voorgaande jaren wisten per editie ruim 2.500 bezoekers de weg naar de Kunstraffinaderij te vinden. De echte kunstliefhebbers wordt aangeraden om op vrijdag 8 november een kijkje te komen nemen. Ook nog het vermelden waard: Kunstraffinaderij is een evenement dat door en voor kunstenaars wordt georganiseerd. Als dat nog geen liefde voor kunst is…

Wees welkom en kijk wat Buiten Beeld voor jou betekent!

Stevenskerk Sint Stevenskerkhof 62, Nijmegen
Toegang: € 7,-

Data:
Vrijdag 8 november: 17.00u – 21.00u
Zaterdag 9 november: 12.00u – 18.00u
Zondag 10 november: 12.00u – 17.00u

Volledig programma? Kijk op www.kunstraffinaderij.nl