Café de Plak bestaat al meer dan 40 jaar en is vooral beroemd vanwege het ‘kaasgehakt’. Naast deze vegetarische ‘kaasbal’ is er een ruime keuze uit veganistische, vegetarische, vis- en vleesgerechten, die iedere dag worden geserveerd met overheerlijke handgesneden frites, twee verse salades en warme groente. Vers, verantwoord en betaalbaar; gewoon lekker eten in een ongedwongen sfeer. Dáarom is het bij De Plak alle dagen lekker druk.

De Plak serveert standaard biologische wijn, eerlijke koffie met biologische suiker en melk, duurzaam gevangen vis, verantwoord vlees, zoveel mogelijk seizoensgroente, en De Plak werkt het liefst met lokale leveranciers. 

De meeste mensen kennen Café de Plak als eetcafé in de avonduren, maar ook overdag kun je bij Café de Plak terecht voor een warme lunch; variërend van tosti tot uit­smijter en van soep tot vegetarische burger; heerlijke koffie, huisgemaakte taarten en dagverse soep. Berucht is de Plak vanwege haar feesten in de kelder, die je ook kunt afhuren als je zelf een feest wilt geven. 

Met subsidies en een deel van de fooi ondersteunt De Plak bovendien lokale, groene of sociale projecten en goede doelen.De Plak is er trots op een collectief te zijn: er is geen baas, alle medewerkers dragen een steentje bij aan de bedrijfsvoering en beslissingen worden democratisch genomen.

Bloemerstraat 90, Nijmegen www.cafedeplak.nl