LUX is een arthouse in hartje Nijmegen met een groot wekelijks aanbod van spraakmakende programma’s; van bijzondere premièrefilms, verdiepende documentaires tot kinderfilms, theater, dans & muziek, debatten, en alle combinaties daarvan. Daarnaast is het bruisende en gastvrije café-restaurant een heerlijke plek voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

Mijn Rembrandt

In première: donderdag 5 maart | In haar nieuwe documentaire duikt Oeke Hoogendijk (Het Nieuwe Rijksmuseum) in de wereld van de oude meesters. Mijn Rembrandt is naar eigen zeggen ‘an epic art-thriller’ geworden, waarin de filmmaakster inzicht geeft in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt. In een filmische
mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen. 

Dag van de Vrouw

Zondag 8 maart | Op Internationale Vrouwendag, zondag 8 maart, staat LUX stil bij de kracht van het vrouw-zijn. Met een nieuwe editie van ZenZondag, waarbij bezoekers de inspirerende zen-film Woman zien na een les stoelyoga van Bodhi Yogashala.
Ook is er een Film & Gesprek rondom de documentaire Quienés somos ahora, over Chileense vrouwen die zich verzetten tegen de dictatuur van Pinochet. Inclusief een
gesprek over de ontwikkeling van inter-nationale vrouwenbewegingen met een van de documentairemakers.

Vanaf donderdag 12 maart vertoont LUX de film Woman ook regulier.

Ema

In première: donderdag 19 maart | De nieuwste film van de Chileense film-regisseur Pablo Larraín (Jackie) is een explosief, stijlvol en gewaagd portret. De film gaat over een jonge danseres, die alles op alles zet om herenigd te worden met haar zoon. Uitgerust met een vlammenwerper en hulp van haar vriendinnen zwoegt ze dag en nacht om haar gezin te redden. Een audiovisueel spektakel, waarbij schuld, liefde, hoop en verlangen samenkomen.

Op donderdag 19 maart organiseert LUX een Latin special rondom deze nieuwe film, met inleiding door Oficine en de mogelijkheid tot het volgen van een dansworkshop.

Meer films zien? Ga naar www.lux-nijmegen.nl