Als je zou moeten kiezen: ga je dan naar Restaurant Voldaan voor het verrukkelijke eten, of ga je voor eigenaar Daan Muller? Hij is onderhand nét zo’n begrip als zijn eetgelegenheid. En heus niet alleen bij de buurtbewoners, want vanuit het hele land komen gasten voor zijn buitengewone gastvrijheid én speciale mosselreceptuur.

Je denkt wellicht: ‘wat is er zo bijzonder aan een gastheer die gastvrij is?’ Nou, bij Voldaan leer je de overtreffende trap van gastvrijheid kennen! Als je de ontwikkelingen rond Voldaan gevolgd hebt, weet je dat het restaurant te koop stond, maar dat Daan uiteindelijk tóch zelf verder ging. Per 1 augustus komt er echter definitief een nieuw restaurant met nieuwe eigenaren in het pand. “Ik merkte dat ik het na 10 jaar zwaar begon te krijgen en vooral mijn twee kleine kinderen vaker wilde zien”, aldus Daan. “De beslissing viel zwaar, want Voldaan is voor mij mijn eerste ‘kindje’. Een voorwaarde was dat de nieuwe eigenaren echt kwaliteit bieden.” 

Self made man

Als er íemand deze titel verdient, dan is het Daan. Ooit begon hij Voldaan min of meer uit het niets. Hij had op zijn 24e nog niet eerder een eigen bedrijf gerund. Ook leerde hij koken van zijn toenmalige Spaanse chef-kok. En zie dat ‘koken’ gerust als ‘pionieren’, want in een tijd dat bijvoorbeeld de zoete aardappelen nog niet in de supermarkt lagen, werkte Voldaan er al mee. Ook het ‘homemade’-versbeleid was vanaf dag één vanzelfsprekend. 

Voldaan blijft… vernieuwen

Ondanks dat Voldaan in deze vorm stopt, is Daan nog steeds aan het vernieuwen. Zo richt hij zich momenteel op de uitbreiding van (non) alcoholische cocktails. “Ik zit nog boordevol ideeën en wil verder met mijn homemade oliën en onze ‘variant’ van KFC: Korean Fried Cauliflower. Ook wil ik door met catering en kookworkshops, want ik neem mensen graag mee in het creatieve proces.” Kortom: Daan is nu al bezig met zijn toekomstige gasten. Vaak geldt: ‘het hoofdstuk is klaar, het boek kan dicht’, maar Daan spiekt vast op de volgende pagina. En wat pagina’s betreft… de website blijft bestaan, houd die in de gaten voor al het leuks dat komen gaat! Zo is 25 maart de eerste editie van de ‘Restaurantquiz’

Van ’t Santstraat 97, Nijmegen www.voldaan.eu 

Fotografie door: Like Bamboo