Op 20 december opent Museumpark Orientalis twee weken lang haar deuren voor het Feest van Licht. Hét winteruitje voor jong en oud, tussen duizenden lichtjes in winterse sferen! Laat je verrassen door alles wat je onderweg tegenkomt. In het Joodse dorp vind je nog echte oude ambachten, zoals een smid en een mandenvlechter. Luister naar verhalenvertellers, bezoek het kinderatelier, schilder mee aan een Rubens, kijk en luister naar de kerstknikkerbaan en geniet van mooie optredens!

“De grootste Kerststal van Europa, met 1.800 figuurtjes en een ruim 100m2 schitterend diorama.”

De Grootste Kerststal van Europa

In het hoofdgebouw staat de Grootste Kerststal van Europa opgesteld. Het diorama bevat 1.800 figuurtjes en een oppervlakte van ruim 100 vierkante meter en vertelt op beeldende wijze het hele kerstverhaal, van de aankondiging van de geboorte van Jezus tot aan de vlucht naar Egypte. Je dwaalt al kijkend langs Bethlehem, Nazareth, het meer van Galilea, Egypte en de woestijn, waar je de drie koningen kunt vinden. Geef je ogen goed de kost als je dit diorama bewondert, want je zult er ook oude volkswijsheden en humoristische tafereeltjes vinden. Door de verschillende dorpjes, de waterval en de levendige setting, komt het tafereel echt tot leven. Als je de buitenroute bewandelt, kom je onderweg langs de levensechte plekken uit het traditionele kerstverhaal, als je bijvoorbeeld de geboortegrot op ware grootte binnenstapt!

Kerst in Karton

De oud-eigenaren van de Grootste Kerststal van Europa zullen opnieuw in Orientalis exposeren, dit jaar met hun grote verzameling kerststallen van karton. De mooiste, oudste, vernuftigste, meest bijzondere en eigenaardige exemplaren bouwplaten uit de 19e en 20e eeuw zijn verzameld en worden speciaal voor Feest van Licht eenmalig tentoongesteld in de expositie ‘Kerst in Karton’.

Volg de Ster

Dit jaar heeft Orientalis aan haar eigen selectie van kerststallen een verrassingselement toegevoegd: sterren. Overal waar je kijkt zie je sterren, een prachtige toevoeging aan alle bijzondere kerstgroepen!

Oude ambachten

In het Joodse dorp vind je de ouderwetse winterse gezelligheid. Terwijl je door de lemen huisjes loopt, kom je oude ambachten tegen, zoals een mandenvlechter, een smid en een wolspinner. Op het dorpsplein zijn marktlui hun waren aan het verkopen, wie weet tik je hier nog wel een origineel kerstcadeau op de kop. In het knusse cafeetje kun je genieten van een kop warme chocomel terwijl de kinderen luisteren naar een verhalenverteller of zich vermaken bij de activiteiten in het kinderatelier.

Kerstknikkerbaan

Vijf jaar geleden maakte de Nijmegenaar Jelle Bakker furore bij Feest van Licht met een gigantische knikkerbaan. Hij is de trotste eigenaar van YouTubekanaal Jelle’s Marble Runs, waar hij aan zijn ruim half miljoen abonnees de meest uiteenlopende knikkercreaties laat zien. Dit jaar is hij terug bij Feest van Licht met een kerstknikkerbaan, geweldig om te zien en om naar te luisteren!

NK TikTok

Wie wordt de eerste Nederlands Kampioen TikTok? Stuur je filmpje in en doe mee. De jury, bestaande uit o.a. YouTuber Teun Peters en de Tiktokkers Mylene & Rosanne, maken tijdens Feest van Licht de winnaar bekend.

Meedoen en info? Kijk op www.feestvanlicht.nl.

Highlights:

Grootste kerststal van Europa
Unieke kerststallen
Oude ambachtenmarkt
Kinderatelier
Verhalenvertellers
Kerstknikkerbaan
Kersttiktok
(Muziek)optredens
Recordschilderij Rubens

Openingstijden:
Van 20 december t/m 5 januari dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur. Op 21, 22, 28 & 29 december in verband met avondopenstellingen geopend van 11.00 – 20.00 uur.

Entreeprijzen:
Volwassenen € 9,75 – kinderen € 5,00 – Familieticket (2 volwassenen en 2 kinderen) € 28,00

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2, 6564 BL
Heilig Landstichting (bij Nijmegen)

Voor tickets en info: www.feestvanlicht.nl