In de oudste stad van Nederland bevindt zich ook de oudste vestiging van Humphrey’s. Begin 1990 opende Humphrey’s aan de Waalkade in Nijmegen haar eerste eetgelegenheid. Na 29 jaar is deze vestiging naar Mariënburg 59 verhuisd. Vrijdag 17 mei gingen de deuren van het nieuwe pand open. We spraken Rob en Charlotte Adriaanse uit Nijmegen, van de Humphrey’s restaurantketen.

De gevel van het monumentale pand waar het vroegere filmhuis Cinemariënburg gevestigd was, is ongewijzigd gebleven. Authentieke elementen als glas-in-lood, tegeltjes en granieten vloeren zijn behouden. Het pand heeft als extra accent een grote glazen uitbouw gekregen waardoor de authentieke sfeer met een moderne uitstraling wordt gecombineerd. De locatie biedt circa 200 zitplaatsen binnen en 80 op het terras.

Humphrey’s 2.0

Bij een nieuwe locatie past ook een nieuwe stijl. De bistrostijl die we in Nijmegen van Humphrey’s gewend waren, heeft plaatsgemaakt voor een op Art Deco geïnspireerde inrichting, zo kenmerkend voor de klassieke Parijse grand cafés en brasseries. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende materialen en kleuren die op elkaar afgestemd zijn. Een mozaïeken tegelvloer wordt gecombineerd met houten vloerdelen. Zelfs een aantal bomen en een groenwand vormen onderdeel van de aankleding en roepen een parkgevoel op. Een grote ovalen bar, warme verlichting en knusse hoekjes maken de aangename sfeer compleet.

Succesvolle Humphrey’s-signatuur uitgebreid

Maar het gaat nog verder. Al 29 jaar biedt Humphrey’s een driegangenkeuzemenu voor nog geen drie tientjes. Dit populaire concept waar zij bekend mee werd, blijft bestaan maar Humphrey’s Nijmegen zal nu ook dagelijks vanaf 11.00 uur geopend zijn. Zo kan men er lunchen: van een gegrilde sandwich avocado tot een wrap met gemarineerde kippendij en van een klassieke carpaccio of boerenbrood-tosti tot een poke bowl met kip of zalm… keuze te over. Ook voor een ontspannen koffie- of theemomentje en voor een (business)borrel kunnen gasten voortaan bij de nieuwe locatie terecht. Eenvoudig, of juist luxe aangekleed met tongstrelende zoetigheden of hartige hapjes, al dan niet vegan.

‘Duurzaamheid en verse producten zijn belangrijk binnen de Humphrey’s-filosofie’

Humphrey’s Next Kitchen

Voor alle zestien restaurants worden de menu’s ontwikkeld en gefinetuned in Humphrey’s Next Kitchen, een innovatieve keuken in Bemmel. Hierdoor biedt de keten in alle filialen dezelfde kwaliteit en recepturen. Rob: “Duurzaamheid en verse producten zijn een belangrijk onderdeel van de Humphrey’s-filosofie. We gebruiken zoveel mogelijk ingrediënten uit de regio Lingewaard. Zo halen we veel groenten en fruit uit de kassen van lokale telers. De menukaart van Humphrey’s wisselt elke twee maanden. We proberen in te spelen op de wensen van de gast en maken hierbij gebruik van seizoensgebonden producten. Naast onze klassiekers hebben we tegenwoordig niet alleen vegetarische, maar ook veganistische gerechten op de menukaart staan.”

Business mogelijkheden

De nieuwe locatie ligt, grenzend aan het Faberplein, mooi centraal en heeft een uitermate geschikte entourage voor een zakenlunch of -diner. De combinatie van nieuwbouw met het monumentale gedeelte zorgt voor intieme hoekjes waar je rustig kunt overleggen en waar de overige gasten niet automatisch op je laptop meekijken. Verder biedt De Heerenkamer plaats voor circa twintig personen in een huiskamersfeer met een prettige akoestiek. En zoek je een sfeervolle plek voor een bedrijfsuitje? Binnenkort heeft Humphrey’s zelfs een private dining, waar in principe alle faciliteiten te regelen zijn. De all inclusive arrangementen van Humphrey’s zijn in dit verband ook zeer aantrekkelijk.

Boek nu je tafeltje bij Humphrey’s
www.humphreys.nl
Mariënburg 59, Nijmegen
024 – 360 28 80