Nijmegen Oost is een bruisende woonwijk op het heuvelachtige terrein tussen de Berg en Dalseweg en Groesbeekseweg. Het stadsdeel bestaat uit de volgende wijken: Altrade, Bottendaal, Galgenveld, Groenewoud, Hengstdal, Hunnerberg, Kwakkenberg en Ooyse Schependom. In Nijmegen-Oost vind je diverse kazernes, prachtige kerken, een zwembad en veel horecagelegenheden. En het Spook van de Van ’t Santstraat natuurlijk…

Wij hebben een aantal winkels, restaurant, café’s voor je uitgelicht waar je eens een kijkje moet nemen.

Beij Ons
Al meer dan acht jaar is Proeflokaal Beij Ons een ontmoetingsplek in Nijmegen-Oost. Het huiskamercafé staat bekend om zijn grote assortiment aan speciaalbieren, waarvan er 14 op het vat zitten.
Het is vooral toegespitst op heerlijke bieren van Nederlandse brouwerijen. De keuken biedt elke dag een goede lunch en een gevarieerde avondkaart. De spareribs zijn een vaste aanwinst op de kaart, die verder wordt aangevuld met vlees-, vis- en 2 vegetarische gerechten die wekelijks wisselen. Op dinsdagavonden is het gezellig aanschuiven bij de drukbezochte pubquiz. Dagelijks geopend vanaf 12:00 uur.

Daalsedwarsweg 21 | 024 – 32 37 020
www.beijons.nl

Bistrobar Berlin
Wir sind Berliner!
Meer durf, meer smaak en ongewoon nieuwsgierig… Bistrobar Berlin is, net als de Duitse metropool, een creatieve broedplaats van geur, kleur en smaak. Chefkok Fedor Kok stelde, in
samenwerking met de Amsterdamse
sterrenchef Ron Blaauw, de bistrobarkaart samen die je prikkelt van starter tot dessert. Maar Berlin gaat veel verder.
Cocktails en spijs bijvoorbeeld? Come to Berlin, baby!

Daalseweg 15 – 17 | 024 – 360 33 03
www.bistrobarberlin.nl

Made By Marn
Heb je geen tijd om te koken, maar wel zin in een lekkere en verse maaltijd?
Kijk dan eens op www.madebymarn.com! Bestel online voor 12 uur ‘s middags en haal je verse maaltijd af tussen 16.00-19.00 uur. Daarnaast heb ik in mijn winkel lekkere Italiaanse en regionale producten om thuis zelf mee te koken. Je vindt Made by Marn op de Daalseweg 33.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief of volg me op Facebook of Instagram voor mijn wekelijks wisselende menu.
Daalseweg 33 | 06 – 18 56 23 47
www.madebymarn.com

GLASWERK
Nieuw in Oost! Lekker eten, nog beter drinken, ongegeneerd jezelf zijn en ongedwongen genieten. Of je nu iets eet naast je glas, of drinkt naast je maaltijd. Een plek waar tijd, of je nu weinig hebt of zeeën van, en gezelligheid opgaan in het gerinkel van borden, glazen en bestek. Kom binnen voor lekkere koffie, een goed glas bier, dito wijn, borrelhappen en fijne eetcafégerechten.

Hobbemastraat 2 | 024 – 845 49 19
www.glaswerk-nijmegen.nl

HOY!
HOY! is a little conceptshop where beautiful things come together! We select products that are made with love.
Voor jezelf-voor je huis, van dichtbij en van ver. Pure producten met een eigen verhaal van Broste Copenhagen servies tot sieraden van Ellen Beekmans. Van Lief Leven tot Nadesign.
A shop filled with moments…

Kom langs en beleef Hoy!
Daalseweg 235 | 06 – 28 53 32 11
HOYConceptShop

Neerlandia Houten Vloeren
Er komt veel kijken bij het kiezen van een parketvloer. Onze erkende vakmensen geven u graag advies op maat. Kom ons brede aanbod in parket, pvc, bamboe, laminaat en kurkvloeren bekijken in onze winkel!

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Postweg 125 | 024 – 323 31 11
www.neerlandia-houtenvloeren.nl

Café De Kroon
Café de Kroon is een plek voor jong en oud, waar je zowel buiten op ons zonovergoten terras of binnen in een sfeervolle ambiance kunt genieten van een van de meer dan honderd speciaal bieren. Voor de muziekliefhebbers hebben wij de Jazz, Brazil en de Gipsy session en de kwis Raad de Plaat. Welkom en proost in ons mooie Oost. Kijk ook op www.facebook.com/pages/Cafe-de-Kroon-Nijmegen.

Daalseweg 361 | 024 – 360 88 60
www.cafe-dekroon.nl

Café Jos Meesterschenkerij
Graag nemen wij u mee in onze passie voor dranken. Ons assortiment biedt ruim 500 dranken ondersteund met een mooie hapjeskaart. In onze gelagkaart vindt u alles. Bieren, Wijnen, Gedistilleerd en Alcoholvrij. Wij helpen u graag met het maken van een keus. U kunt bij ons terecht voor proeverijen. Bier, Wijn, Whisky en voor de bob alcoholvrij menu’s. Een proeverij op maat? Geen probleem informeer naar de mogelijkheden. Op onze website kunt u de sfeer van ons bruin café al proeven.

Daalseweg 309 | 024 – 323 20 01
www.cafejos.nl

Fietskeldertje Oost
E bike specialist sinds 2001.
Een echte buurt winkel en al een rijwielhandel sinds 1944 in reparatie en verkoop van rijwielen nieuw en gebruikt.
Servicegericht: wij doen wat wij beloven.
Merken: Bsp Cortina Puch Pointer
Kwaliteit voor een goede prijs.

Inruil mogelijk. Fietsplan mogelijk.
+/- 200 fietsen uit voorraad leverbaar. Kom een keertje kijken!
Van den Havestraat 1 | 024- 360 24 27
www.fietskeldertje.nl

Profile Heister de fietsspecialist
De E-bike specialist van Nijmegen en omgeving. Alle fietsplannen zijn mogelijk bij ons. Wij voeren de merken: Sparta, Gazelle en Multicycle. Ook verkopen wij 2e-hands occassions, tevens voor alle reparaties groot en klein, stadsfiets, atb, race. Goed is niet goed genoeg, wij streven naar het beste!

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 8.00 tot 16.00 uur
(pauze tussen 12.45 en 13.15 uur)
Groesbeekseweg 161 | 024 – 322 97 65
www.profiledefietspecialist.nl

Van Dijk en de Boer
Daar zit 30 jaar passie en liefde voor koken achter. Ik daag je uit om bij ons te komen eten en met mijn man over koken en eten te beginnen. Houd er dan rekening mee dat je niet voor het donker thuis bent.
Onze menu kaart heeft een Franse basis met invloeden vanuit vele landen.
Tot ziens bij van Dijk en de Boer.

Dommer van Polderveldtweg 71
024 – 324 40 04
www.restaurantvandijkendeboer.nl

Restaurant Voldaan
Voldaan is een restaurant waar liefde en passie voor het vak door ‘de huiskamer’ stroomt. Ons keukenteam staat voor ambacht, creativiteit en kwaliteit. Dat gaat gepaard met een fijne huiselijke ambiance, prettige service en spannende wijn-spijs combinaties. Voor een ‘verzorgd avondje uit’ waar al jouw zintuigen geprikkeld worden of voor als je geen zin hebt om te koken en voor alles daartussen kun je bij restaurant Voldaan terecht.
Proef, geniet en ervaar!

Van ’t Santstraat 97 | 024 – 360 57 50
www.voldaan.eu