Met de wind in je haren, lekker in de frisse buitenlucht heerlijk toeren op een elektrische scooter, fiets, of step langs de Waal en door Nijmegen? Dat kan met ‘Nijmegen Actief’, onderdeel van ‘Sportieve evenementen Peter Oversteegen’. Dit familiebedrijf is al meer dan 30 jaar dé aangewezen partij voor activiteiten voor particulieren, bedrijven, verenigingen, families en scholen.

Dat wilden wij van UIT Nijmegen natuurlijk zelf eens uitproberen! Zo gezegd, zo gedaan. We verzamelen bij Café De Zon aan de Oosterhoutsedijk 16 in Nijmegen-Lent, een gezellige bruine kroeg en startpunt van de mooiste ritten per fiets, step, of WaalScooter. Na de instructies, vertrekken we. Er is voor ons een mooie route uitgestippeld, waar we 3 uur over mogen doen. Zodoende is er voldoende tijd voor een tussenstop, want de routes nemen allemaal zo’n 1,5 uur in beslag. Er zijn 5 verschillende: ‘De Oversteek’, ‘De Ooijpolder’, ‘De Bemmelse Waard’, ‘Berg & Dal’ en ‘Bos, Berg & Dal’. Wij leggen de route ‘De Ooijpolder’ af

Geruisloos en natuurvriendelijk

De WaalScooter is niet alleen natuurvriendelijk, omdat de scooters elektrisch zijn en daarmee geen CO2 uitstoten, ook zijn ze milieuvriendelijk in de zin dat ze geruisloos zijn en daarmee de natuur niet verstoren. Bovendien zien de scootertjes er erg leuk uit en is de snelheid prettig: maximaal zo’n 25 kilometer per uur.

Onze tocht

We rijden via het Hollands-Duits gemaal naar de Ooijpolder. Onderweg stoppen we geregeld op de dijk om te genieten van het weidse uitzicht. Niet iedereen van ons heeft ervaring met het rijden op een scooter, maar door de goede wendbaarheid ervan en relatief lage snelheid gaat het ons toch allemaal goed af. Coen Pas, een van de deelnemers: “Deze manier van vervoer is ideaal om een bezoeker aan onze stad een goede indruk van de omgeving te laten krijgen. Op deze scooters mag je overal komen, ze rijden lekker en de routes zijn mooi. Omdat ze zo stil zijn, bezorg je bovendien niemand overlast.” Angela Kuijpers haakt in: “Maar ook voor mensen uit deze regio is dit erg leuk. Je ziet de stad en omgeving toch weer op een andere manier dan normaal.” Bas Giling sluit zich hierbij aan: “Het is een moderne manier om je vrij te kunnen bewegen

Liever je eigen route rijden?

Huur dan de WaalScooter voor de gehele dag voor maar € 48,- per scooter. Bepaal je eigen route door het Rijk van Nijmegen (+/- 60 km).‘Nijmegen Actief’ organiseert overigens ook handboogschieten, buksschieten en het binnenspel ‘Levend Bingo’ bij Café De Zon. Enthousiast geworden? Bekijk dan snel alle mogelijkheden op de site!

Nijmegen Actief
www.nijmegenactief.nl/waalscooter
Info@nijmegenactief.nl 
T 06 278 349 74