Zonder de reistijd van ons woon-werkverkeer en met minder activi­teiten buiten de deur, houden we meer tijd over. Hans Eigenhuijsen van EIG Eigenhuijsen Muziek weet wel hoe je die gewonnen tijd kunt besteden: pak eens een oude hobby op, of begin een nieuwe!

“Online vind je bladmuziek, oefeningen en instructievideo’s waarmee je bijvoorbeeld gitaar kan leren spelen. Veel instrumenten hebben een elektronische variant en met een koptelefoon op, heb je geen last van je buren en zij niet van jou. Een koptelefoon weert bovendien storend omgevingsgeluid tijdens thuiswerken”, aldus Hans. “Net als onze herbruikbare oordoppen, die volledig op jouw oor afgestemd zijn.”

En over stemmen gesproken, daar is EIG Eigenhuijsen Muziek expert in. “Heb je je oude gitaar van zolder gehaald? Laat die dan door ons stemmen, dan klinkt hij vaak nog beter dan toen je hem kocht!”  Bij EIG Eigenhuijsen Muziek is een uitgebreide collectie digitale piano’s te bewonderen en te proberen, tot vleugels aan toe. Verder behoren DJ-sets en opnameapparatuur tot het assortiment, zodat anderen kunnen meegenieten wanneer dat wél de bedoeling is.

Heb je een vraag, of wil je advies? In de ruim opgezette winkel kun je corona­proof terecht. Niet alleen zijn deurklinken en alle ‘aanraak-oppervlakten’ ontsmet, ook wordt de lucht permanent gereinigd met een systeem dat een specifieke mix van vier etherische oliën verdampt. Hans: “Dat systeem gebruiken we al 14 jaar en sindsdien hebben we elkaar op de werkvloer nooit meer aangestoken met griep of verkoudheid. Die olie is trouwens bij ons te koop.”

Bij EIG Eigenhuijsen Muziek parkeer je gratis voor de deur. Afhankelijk van de landelijke coronamaatregelen, denkt men erover om een afhaalloket of drive through te creëren. Houd de website in de gaten!

Wolfskuilseweg 29 te Nijmegen