Slagerijen zijn overal te vinden, poeliers daarentegen veel minder. De poelier is een vakspecialist in kip, pluimvee en wild. De Wildcentrale in Nijmegen is zo’n specialist. Al sinds 1922 geven in dit familiebedrijf diverse generaties het vakmanschap aan elkaar door. Naast poelier mag De Wildcentrale zich ook traiteur noemen: de heerlijkste spijzen worden in de uitsnijderij alvast voor je verwerkt tot panklare producten!

De Wildcentrale levert aan particulieren, de horeca, instellingen en andere grootverbruikers. Hier vind je de puurste versproducten. Zo zijn de kippenrassen langzaam groeiend en vrij van antibiotica. Traag groeiende vleeskuikens die over vrije uitloop beschikken, smaken sappiger en zijn malser dan reguliere (plof)kip. De extra beweging en plantaardige voeding zorgen ook voor een hogere dosis onverzadigde vetzuren, wat een gunstig effect kan hebben op de gezondheid van de consument. Voorbeelden van dergelijke rassen die De Wildcentrale heeft: de Gildehoen, de Kemper, het Franse assortiment Label Rouge en de Poulet Noir.

UIT Nijmegen Agenda Wildcentrale wildseizoenAssortiment

Van gevogelte als duif, fazant, patrijs en kwartel, tot wild als haas, hert en zwijn… het assortiment van De Wildcentrale is bijzonder uitgebreid. Van iedere diersoort zijn verschillende producten te krijgen. Zo kun je hier terecht voor wild zwijn medaillons van de rug, maar ook voor bijvoorbeeld wild zwijn bouten, gevuld met kruiden en zuurkool. De gerechten worden dagelijks bedacht en bereidt. Op de site is volop inspiratie op te doen met de vele recepten die men voor je heeft samengesteld. Ga jij bijvoorbeeld voor een open lasagne met gekonfijte kwartel en grote garnalen, of probeer je liever rauwe bizon met oosterse dressing?

‘Zolang het herfstweer is, hebben mensen zin in wildvlees’

Wildseizoen

Het wildseizoen begint in oktober en loopt, afhankelijk van het weer, door tot ongeveer februari. Het is dus nú de tijd om het allerlekkerste wild te proeven! Waarvan loopt jou het water in de mond?

Meer weten? Kijk op www.wildcentrale.nl