Ein-de-lijk! De Dag van het Levenslied kan dit jaar weer doorgaan. Het gezelligste feestje van Nijmegen bestaat al sinds 1983 en wat hebben we het gemist! Programmamaker Martijn van Heumen: “Zodra we bekend maakten dat het festival door zou gaan, waren de reacties overweldigend. Iedereen heeft er zó veel zin in!”

Elk jaar vormt het Valkhofpark het decor van zo’n 20 optredens. Van enthousiaste amateurs tot muzikanten die ervan leven en met hun act het land door trekken. Maar de gemene deler is: Nederlandstalig. Martijn: “Zowel de artiesten als het publiek zijn ons al jaren trouw en maken er ieder jaar samen weer een schitterend feest van! Mensen die bijvoorbeeld in Nijmegen gestudeerd hebben, komen er zelfs speciaal voor terug en spreken bij wijze van spreken ieder jaar weer af bij de derde boom links vooraan.”

Mogen we voorstellen: Kenny B.!

In de avond staan er altijd twee grotere artiesten gepland. De eerste om zes uur, de tweede om half twaalf. De laatste blijft nog geheim, maar de eerste mogen we al verklappen: Kenny B, vooral bekend van de zomerhit ‘Parijs’.

Kinderpodium

Kinderen zijn ook van harte welkom bij De Dag van het Levenslied. Voor hen is er een kinderpodium en springkussen en worden er talloze activiteiten georganiseerd, zoals schminken, een circusworkshop in samenwerking met het Lindenberg Cultuurhuis en een kindertheater verzorgd door Proef. Martijn: “Veel bezoekers komen overdag met hun kinderen. ’s Avonds worden ze opgehaald door opa en oma en blijven hun ouders voor het avondprogramma. Wat dat betreft is het een echt familiefestival.”

Meer weten? Kijk op De Dag van het Levenslied.