‘All you can taste’ is zoveel toepasselijker op de Japanse eetgewoonten dan ‘all you can eat’. Het gezegde ‘Hara Hachi Bu’, oftewel ‘eet je maag maar voor 80% vol’, benadrukt dat het beter is om te stoppen met eten als je bijna vol zit, en niet als écht die laatste hap op is. Zo geniet je veel meer van de rijke smaken die de Japanse keuken biedt. Het is bovendien gezond: in Japan heeft nog geen 5% van de bevolking overgewicht en ook hart- en vaatziekten komen er nauwelijks voor.

ShabuShabu-Nijmegen-agenda-uit_01Middenin het centrum van Nijmegen ligt al ruim 7 jaar Shabu Shabu. Hier kun je genieten van meer dan 100 gerechten en bovendien nieuwe smaken ontdekken in een intieme ambiance. Dat kan zowel binnen als buiten. Binnen is een ingenieus plafondsysteem dat geluiddempend werkt, waardoor de gesprekken van andere gasten niet goed te horen zijn. Perfect voor bijvoorbeeld een zakenlunch. Buiten is het heerlijk toeven in de sfeervolle binnentuin, even weg van alle hectiek.

ShabuShabu-Nijmegen-agenda-uit_02

Jaarlijks wisselende gerechten

Shabu Shabu introduceert jaarlijks nieuwe gerechten en specials. Laat je verrassen en ontdek telkens weer jouw nieuwe favoriete gerecht! Uiteraard wordt alles zorgvuldig met verse producten bereid. Op vrijdag t/m zondag kies je tijdens de lunch uit maar liefst 92 gerechten, tijdens het diner dagelijks zelfs uit 116 gerechten. En dan zijn de desserts nog niet eens meegerekend! Moeilijk kiezen uit al dat heerlijks, uitgestald op de 5 meter lange dessertbar? Ook hierbij geldt: proef gerust verschillende desserts, het is inbegrepen bij de all-in prijs.

Ingenieus tablet-systemen

Shabu Shabu werkt met tablets, waarmee de gast zijn gerechten bestelt. Op het moment dat de bestelling verzonden wordt, is aan de hand van een klok precies te zien hoe lang het nog duurt voor de gerechtjes op tafel staan en dat is nooit langer dan 10 minuten. Wil je tussendoor kijken hoe het met je gerechtjes staat? Aan de zogenaamde ‘chef-tafel’ heb je letterlijk een kijkje in de keuken door de open sushibar.

Misschien ben je zó enthousiast geworden van alle smaakervaringen, dat je de gerechtjes ook zélf zou willen maken? Shabu Shabu is altijd op zoek naar gemotiveerd personeel.

Houd sowieso de site in de gaten, want Shabu Shabu gaat vernieuwen! Meer weten? Kijk op www.shabushabu.nl/sushi-restaurant-nijmegen

Afhaalpunt UIT Nijmegen magazine

Shabu Shabu is ook een afhaalpunt van het UIT Nijmegen magazine vol met uitgaansnieuws uit de regio!