Theatercollectief Een Schone Dood maakt sinds 2012 onalledaagse voorstellingen, waarbij het publiek, dicht op de spelers, getuige zijn van de meest bizarre intriges.

Het is begonnen met de fascinatie van theatermakers Erik Karel de Vries en Rob Beumer voor het horrortheater van het einde van de negentiende eeuw. In het Grand Guignol theater van Parijs werden zeer realistische stukken opgevoerd met een gruwelijk slot. Hoe meer toeschouwers er flauwvielen, hoe langer het stuk op het repertoire bleef staan. Beumer en De Vries volgden zo nauwkeurig mogelijk de spelregels van het genre en met succes. De bezoekers zaten of op het puntje van hun stoel, of ze durfden niet te kijken.

Inmiddels vloeit er veel minder bloed in de voorstellingen van Een Schone Dood. Wat is gebleven is de fascinatie voor enerzijds de schoonheid en anderzijds het duistere in de mens. Zo ook in Occult, de nieuwste productie van het gezelschap. Het jaar 1880. Op uitnodiging van een arts en een psychiater toont het medium Jane McFinney haar onverklaarbare talenten. Het gaat mis als de helderziende probeert contact te leggen met de overleden vader van een der aanwezigen. Bereid je voor op een bizarre plotwending.

Speeldata

September: 19, 20, 27 en 28
Oktober: 5, 17, 18, 19 (24, 25, 26, 27)
Aanvang: 20:30 uur Locatie

Het Besiendershuis
Steenstraat 26 – 28
6651 TV Nijmegen

Tekst: Erik Karel de Vries • Regie: Rob Beumer • Spelers: Radboud de Groot, Maria Tap, Lidwin van Grunsven, Joep Payens • Vormgeving: Mijntje van den Berk

Meer weten of reserveren? Kijk op www.eenschonedood.nl