Feestjes tot diep in de nacht en weinig slaap kunnen er behoorlijk inhakken, zorg daarom goed voor jezelf. Wij geven je X tips hoe je tot rust komt na weer een geweldig feestje!

Tot rust komen na een feestje? 7 tips!2Tip 1: ontbijt goed

Vooraf kun je al het nodige doen om bij te dragen aan je gemoedstoestand. Start de dag met een goed ontbijt zodat je voorraad vitaminen een optimaal niveau bereiken. Met name vitamine B en C zijn erg belangrijk om minder snel uitgeput te raken, deze dragen namelijk respectievelijk bij aan het afbreken van alcohol en je weerstand.

Tip 2: pak je rust

Bijna tijd om op pad te gaan, neem nog even een klein rustmomentje. Door een boek te lezen of een serie te kijken, raak je ontspannen en is je batterij volledig opgeladen voor een mooie avond.

Tip 3: drink met mate

Stiekem weet je het wel, maar probeer eens je alcoholische drankjes af te wisselen met water. Voordat je gaat slapen nog even een kopje thee is sowieso een goed idee, dit verwarmt je van binnen zodat je een betere nachtrust hebt.

Tip 4: late night shower

Waarschijnlijk heb  je er helemaal geen zin in, maar spring nog even onder de douche voordat je je bed in duikt. Zo spoel je het feestgedruis letterlijk en figuurlijk van je af en voel je je alvast een tikkeltje beter.

Tip 5: relax!

Ga wanneer je in bed ligt nog niet direct slapen, maar doe wat ontspanningsoefeningen. Vijf minuten op je ademhaling letten, is al genoeg voor een betere nachtrust. Dit helpt namelijk bij het herstel van je lichaam.

Tip 6: skip de wekker

Tijd om je telefoon uit te zetten, zodat je hier ’s nachts niet door gestoord wordt. Zet geen wekker maar laat het heerlijk op je af komen hoeveel slaap je nodig hebt. Hoe langer je slaapt, hoe meer je uitgerust bent de volgende dag.

Tip 7: verduister je kamer

Om heerlijk te kunnen doorslapen zonder gestoord te worden door lichtinval of buitengeluid zijn de juiste verduisterende gordijnen kant en klaar erg belangrijk. Kies je voor een rolgordijn of ga je toch liever voor een jaloezie op maat? Deze bieden je niet alleen de gewenste nachtrust maar geven je slaapkamer ook nog dat beetje extra sfeer!