Op zaterdag 8 februari 2020 vindt in Nijmegen-Oost het festival Tribute in Oost plaats. In zes kroegen kruipen evenzoveel bands in de huid van een icoon uit de rock- en popgeschiedenis. Dit zijn niet zomaar coverbandjes; de muzikanten nemen het werk van hun helden zeer serieus en interpreteren de muziek vaak op eigen wijze. Alle bands brengen een avondvullend programma met hits en meezingers maar ook aan minder bekend werk wordt aandacht besteed. In de voorgaande edities hebben vele bands het publiek versteld doen staan van hun overtuiging en kwaliteit. Dit levert prachtige concerten op met fantastische muziek uit het rijke popverleden. De kroegen zijn allemaal op loopafstand van elkaar dus loop op 8 februari je eigen route langs de pareltjes uit vijftig jaar popmuziek.

Proeflokaal Beij Ons met U2 – Acrobat

Daalsedwarsweg 21, 6521 EE Nijmegen

Galmende gitaren, stevig drumwerk, stuwende bas en de meest herkenbare stem van de popmuziek. U2 neemt je mee door de grauwe wijken van Dublin, de beladen straten van Berlijn, de gekte van New Orleans mee naar de woestijn van Californië. Terecht een van de grootste bands uit de popgeschiedenis!

Café Jos met DOE MAAR – GeDoeMaar

De Bom, Nederwiedewiedewiet, Sinds een dag of twee, Pa … Je herkent het direct, Doe Maar! De meest populaire band van de jaren tachtig maakte toen, maar ook nu, het land veilig met hun enorme aantal grote hits. Swing, zing en dans met ze mee!

Daalseweg 309, 6523 CA Nijmegen

Club Trianon met FLEETWOOD MAC – Fleetwood back

Berg en Dalseweg 33, 6522 BA Nijmegen

The rumours are true… Mac’s back! Een avond met Fleetwood Back staat garant voor een boeiende trip down memory lane. Met pitstops bij de grootste hits, maar ook bij de verborgen parels van de band die 42 jaar geleden haar meest gewaardeerde album ‘Rumours’ uitbracht.
…all they want, is to see your smile!

De Kroon met BRUCE SPRINGSTEEN – Meet The Boss

Daalseweg 361, 6523 CC Nijmegen

Wie heeft er geen bijzondere herinneringen aan een nummer van Bruce Springsteen aka The Boss? ‘Meet The Boss’ staat garant voor een walk down memorylane, met zowel de grote hits als minder bekend werk van Springsteen. De band geeft een eigen -maar altijd herkenbare- draai aan het werk van The Boss.

’t Haantje met The Police – Zenyatta Reggatta

Daalseweg 19, 6521 GE Nijmegen

Sting, Steward en Andy, de heilige drie-eenheid die de term ‘powertrio’ eigenhandig inhoud hebben gegeven. Van energieke punk tot puntige reggae scoorden ze hit na hit. Wat een band…

Glaswerk met DIRE STRAITS – Ger

Hobbemastraat 2, 6521 LJ Nijmegen

Dat Dire Straits een fantastische band is weet iedereen. Het is dan ook een topprestatie van Ger dat hij het verfijnde repertoire van Mark Knopfler en de zijnen in zijn eentje overtuigend weet te brengen.

Eet- en drinkgelegenheid Glaswerk is vanaf heden onderdeel van Festivals in Oost. Hulde!

Meer weten? Check dan de website www.festivalsinoost.nl/tribute-in-oost-1/