Daar waar het Reichswald en het Rijk van Nijmegen in elkaar overlopen, hebben Nederland en Duitsland samen een grensoverschrijdende natuur en daarmee dé omgeving voor actieve en gezellige dagjes uit. Van verrassende ervaringen voor jonge ontdekkers, bloeiende inspiratie voor tuinders tot kunstbelevenissen, historische nederzettingen en bijzondere burchten voor cultuurvrienden. Zo ligt net over de Duitse grens aan de Via Romana het stadje Kranenburg. Zodra je Kranenburg binnenkomt, waan je je direct in het verleden. Ook de stad Kleve (Kleef) ligt op een steenworp afstand van de Nederlandse grens. Naast het bezoeken van bezienswaardigheden kun je in Kleve ook heerlijk shoppen. Er zijn tal van speciaalzaken, waarvan sommige al meer dan 200 jaar door dezelfde families worden gerund, leuke evenementen en toffe adresjes waar je lekker kunt eten en drinken. Kortom: een zeer gevarieerd aanbod en een keur aan typisch Duitse ‘Gemütlichkeit’. Ga voor een dagje uit met een vakantiegevoel!
Schnellrestaurant Peters

Schnellrestaurant Peters

Sinds meer dan 30 jaar verwennen wij onze gasten met een scala aan heerlijke gerechten.
· Dagelijks geopend va. 11.30 uur;
· In het centrum, vlakbij Penny en Aldi
gelegen;
· Gagelijks wisselende lunch;
· Groot terras;
· Vrijdags tot 14.00 u, verse zalm;
· Bekend om grote schnitzel keuze.

Meer info? Große Straße 3, Kranenburg | 0049 2826 5801 | www.schnellrestaurant-peters.de
Voor een waardig leven Kunsthandwerk uit India en Ghana

Voor een waardig leven Kunsthandwerk uit India en Ghana

De Vereniging ‘Humanitäre Hilfe in Ghana e.V’ bestaat al sinds 1990 en is door Wilhelm Hawerkamp uit Kranenburg opgericht. De Vereniging heeft eerder een project gesteund in India en nu een school met 300 kinderen in Zuid Ghana (Wilhelm Educational Complex). Gefinancierd d.m.v. donaties en opbrengsten uit de verkoop van kunst-handwerk. Voor het werk worden de kunstenaars fair betaald en hun producten uit India en Ghana bij ons verkocht.

Meer info? Kavarinerstraße 61 | 0049 2821 979 3560
Tierarztpraxis Arjan Soepenberg

Tierarztpraxis Arjan Soepenberg

Ons enthousiaste team van dierenartsen en assistenten bied je op professionele en zorgzame wijze diergeneeskunde voor o.a. katten, honden en konijnen. Je bent van harte welkom bij ons in de praktijk als nieuwe en natuurlijk als bestaande klant.

Meer info? Große Straße 54, Kranenburg | 0049 2826 9996 565 | www.tierarztpraxis-soepenberg.de

Restaurant El Paso

Restaurant El Paso

Bij El Paso is het heerlijk genieten van goed eten in een ontspannende atmosfeer waar iedere gast zich thuis voelt. Hier worden de gasten verwend met steaks uit Argentinië, grillspecialiteiten, mediterrane gerechten en aanbevelingen van het seizoen. Goede producten zijn de basis van een goed gerecht, daarom bieden wij alleen vlees van de hoogste kwaliteit, zegt Vasilija Vasilic, die al meer dan 25 jaar gastronoom in hart en nieren is.

Het nieuwe verwarmde overdekte terras is een grote aanwinst voor El Paso. Dus ook bij regen is het hier heerlijk culinair genieten. Wij heten je van harte welkom!

Meer info? Herzogstraße 26-28, Goch | 0049 2823 3886 | www.elpaso-goch.de