Jelle van Beek (hoofd technische dienst) en Anne Ostendorp (marketing en communicatie) gaan er eens goed voor zitten, want er valt veel te vertellen over ijsbaan Triavium. In de achttien jaar dat Jelle er werkt, heeft hij veel zien veranderen. Zo heeft het kunstschaatsen een enorme boost gekregen sinds de tv-show ‘Sterren dansen op het ijs’. Ook het shorttrack-schaatsen heeft sterk aan populariteit gewonnen. “Het hobbymatige karakter dat de sport in de begindagen bij ons had, heeft inmiddels plaats gemaakt voor een enthousiaste en fanatieke club jonge mensen, waarvan een aantal al is doorgestroomd naar hogere niveaus.” Maar Triavium is bovenal een ijsbaan waar plezier en ontspanning voorop staan, dit jaar al 25 schaatsseizoenen lang.

“We zijn blij dat we weer gewoon open kunnen en jong en oud weer mogen ontvangen. We hopen iedereen die voorgaande jaren is geweest, of juist nog nooit is geweest, aankomend seizoen te zien!”, begint Anne. Bij Triavium zijn er eigenlijk maar twee seizoenen: het schaatsseizoen en het schaatsseizoen. Ja, dat is geen schrijffout. Het seizoen voor de sporter start nu en duurt tot maart, het seizoen voor gasten die een dagje komen schaatsen duurt wat korter, maar is wel veel intensiever. Schijnt buiten nog volop de zon en zijn de temperaturen zacht, dan komen we niet altijd op het idee om de schaatsen uit het vet te halen. Maar hebben we eenmaal de smaak te pakken, dan weten we het ijs keer op keer te vinden. Anne: “Bij Triavium ben je verzekerd van veilig ijs waar je niet doorheen kan zakken en is de omgevingstemperatuur niet extreem laag.”

Onbeperkt aantal bezoekers

Anne vervolgt: “Gelukkig zijn we niet meer gebonden aan een maximaal aantal bezoekers. En een QR-code is alleen in onze horeca nodig. Het hele gebouw is weer tot leven gekomen.” Het is inderdaad een levendig tafereel op het ijs. Een groepje kinderen speelt er met elkaar en weer anderen schaatsen individueel rondjes in  hun eigen tempo. De kinderen kom ik later weer tegen in het schaatscafé met ‘koek en zopie’, heerlijk traditioneel! Daar kun je na het schaatsen ook een borreltje nemen. Aangezien Triavium erg ruim van opzet is, zul je elkaar nooit echt voor de voeten schaatsen. Klimaatbeheersing is een vanzelfsprekendheid, al vóór corona.

Jij kiest!

Van verjaardagsfeestjes, schooluitjes en een kinderdisco, tot bedrijfsactiviteiten, arrangementen en clinics gegeven door Duosport… aan mogelijkheden voor groepsuitjes én recreatief schaatsen geen gebrek. Zo zijn er diverse tienrittenkaarten verkrijgbaar en kunnen de allerkleinsten aan het ijs wennen tijdens het peuter- en kleuterschaatsen. Het Ouder & Kind-abonnement geeft schaatsplezier tijdens de daarvoor gereserveerde middagen (een keer in de week op woensdag, zaterdag, of zondag). Anne: “En bevalt schaatsen je zó goed en zou je graag verder willen met de sport, dan sluit je je vanuit Triavium gemakkelijk aan bij diverse clubs op allerlei niveaus.”

Alle entrée- en abonnementsprijzen, de openingstijden en andere praktische informatie vind je op de site. Sinds kort profiteren kinderen en jongeren tot en met 17 jaar van het voordelige jeugdtarief. Dat was voorheen tot en met 12 jaar. “We hopen zo meer jongeren tot schaatsen te stimuleren. Het is een prachtige sport en er zijn talloze leuke verenigingen”, besluit Anne.

Meer weten? Kijk op www.triavium.nl

Van Rosenburgweg 2, 6537 TM Nijmegen
024 – 344 55 58  |  triavium@nijmegen.nl