De droom van sommeliers Sarah Norris en Stijn Hinke om samen een restaurant te beginnen, kwam afgelopen januari uit. Ze kregen de kans om Restaurant PUUR M in Berg en Dal over te nemen. Een moedige beslissing, zo middenin corona, maar samen met een geweldige chefkok, al ruim 12 jaar de drijvende kracht achter PUUR M, was de keuze snel gemaakt. “We konden niet wachten om onze gasten mee te nemen in ons enthousiasme en onze passie te delen voor smaken die ons raken: op het bord én in het glas!”.

“Onze gerechten kennen invloeden vanuit de hele wereld, maar hebben duidelijk onze eigen signatuur”, begint Sarah. “Samen met ons hele team bedenken we de gerechten, die betrokkenheid vinden we ontzettend belangrijk. Op die manier is iedereen altijd trots op, berokken bij en verantwoordelijk voor alles wat er uit de keuken komt!” Sarah benadrukt het plezier dat ze hierin met elkaar hebben. “Vervolgens kunnen wij onze gedeelde passie en enthousiasme overbrengen op onze gasten. Hier komt dan ook de naam Puur Sanh vandaan, een knipoog naar de Franse uitspraak pur sang: zo spreek je onze naam dan ook uit”, vertelt Stijn.

Eindeloos combineren

Eet je bij PUUR Sanh, dan start je standaard met vier (wisselende) amuses, afgestemd op de aperitieven van het moment. Zo kun je altijd beginnen met een juiste drank-spijscombinatie. Stijn: “Alle combinaties zijn afgestemd bij ons. Niet alleen de combinaties van wijnen en gerechten, maar ook die met onze alcoholvrije cocktails, tea-tails (theecocktails) en koffies met bijpassende friandises.”

Soms start de combinatie bij het gerecht en andere keren laten Sarah en Stijn zich juist inspireren door bijvoorbeeld de wijn. In die zoektocht naar bijzondere smaken ontstond het idee een eigen gin uit te brengen. Enthousiast als altijd, liep dat al snel uit de hand en werden het vier verschillende gins. Daarnaast heeft PUUR Sanh een eigen champagne label. Verder staan er circa 60 whisky’s op de kaart, uit de voormalige verzameling van Sarah’s vader. “Er zitten hele oude bottelingen tussen. Dat is erg bijzonder en geliefd onder de whisky liefhebbers”, vertelt Sarah.

Duurzaamheid

De kaart bestaat uit 12 spannende vlees-, vis- en plantaardige gerechten. Veel producten zijn van Hollandse bodem, of komen uit de regio. De vis wordt duurzaam gevangen en het vlees is veelal biologisch. Bovendien komt elk onderdeel van ieder gerecht uit eigen keuken. Sarah: “Onze veganistische gerechten noemen we ‘PUUR plantaardig’. Deze zijn, net als onze andere gerechten, van hoog niveau.” Beiden zijn het erover eens dat hier een schone taak voor de gastronomie ligt. “Een andere mindset is nodig als het om duurzaamheid gaat”, stelt Sarah. “Niet voor niets heeft Michelin een groene ster in het leven geroepen.”

Dynamische kaart & lunchen

Bij PUUR Sanh kun je trouwens prima terecht voor een snelle én uitgebreide lunch. Tot wel 6 gangen!
De kaart bestaat uit twaalf gerechten van het formaat tussengerecht. Ze kunnen allemaal met elkaar gecombineerd worden. Iedere zes weken wisselen minstens drie gerechten op de kaart, dus ook wanneer je vaker komt, kun je steeds iets anders uitproberen.

Blijven verrassen

Of je nu je eigen menu samenstelt, of voor een verrassingsmenu gaat, bij PUUR Sanh is eigenlijk alles wel een beetje een verrassing. Vaak zijn de dingen niet wat ze lijken. De amuses bijvoorbeeld, zien er uit als een ontbijtje met een gekookt eitje, cappuccino, cornflakes en een croissantje. De eidooier is echter geen dooier, maar ijs op schuim… de andere drie amuses blijven een verrassing. Al ontdekt? De amuses wisselen, dus ga vooral nóg een keer!
En wil je verrast worden met een alcoholvrije cocktail? Verklap dan vooraf dat je komt en waar je zin in hebt, want bij sommige infusies duurt het wel een etmaal voordat ze goed op smaak zijn! Vergelijk het met het trekken van thee: het kost tijd om een bepaalde smaakintensiteit te bereiken, om te komen tot “smaken die je raken”, besluit Stijn.

www.puursanh.nl

Zevenheuvelenweg 87, 6571 CJ Berg en Dal
024 – 684 1452  |  info@puursanh.nl