Op zaterdagavond 21 september openen 23 culturele hotspots in Nijmegen hun deuren voor het publiek. Verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex ontdek je bijzondere optredens, verrassende kunstinstallaties en cross-overs van muziek, dans, beeldende kunst, film, theater, literatuur en wetenschap.

Voor de negende editie van de Nijmeegse Kunstnacht werken ruim 50 culturele instellingen uit Nijmegen en omstreken met elkaar samen. Tussen 20:00 en 01:00 presenteren ze een bomvol programma. Volg bijvoorbeeld een backstage theatertour door de Stadsschouwburg, speel de hoofdrol in jouw eigen reclame in Galerie Bart, luister naar wereldmuziek in het pikdonker bij het muZIEum, proef genetisch gemanipuleerde snacks in Café De Plak of maak kennis met de modewereld van Arnhem & Nijmegen bij de nieuwe culturele ontmoetingsplek NEUS.

Opening & Kunstdiner

De Kunstnacht wordt om 19:30 geopend in Doornroosje door muzikante Aafke Romeijn en collectief Blauwe Uur. Met stevige beats, Nederlandstalige teksten en kleurrijke videoprojecties wordt de grote zaal van het poppodium omgetoverd tot een parallelle wereld. Altijd al willen ervaren hoe het eraan toegaat voor een concert? Voorafgaand aan de opening kun je voor €25 deelnemen aan het Kunstdiner in Doornroosje en eet je als een echte artiest.

‘23 culturele hotspots openen hun deuren in Nijmegen’

Nachtfeest

De echte nachtdieren zijn vanaf 00:00 welkom bij het Nachtfeest in Brebl, de knallende afterparty van de Kunstnacht. De DJ’s van Boomshakalak Soundsystem, De Plak en Non de Gêne houden je tot diep in de nacht aan de dansvloer gekluisterd.

Tickets

Tickets zijn online verkrijgbaar, of aan de kassa van LUX (Mariënburgplein) en STOOM beer & food (Honigcomplex). In de voorverkoop kost een passe-partout €13, een passe-partout incl. Nachtfeest kost €18.

Meer weten? Bekijk het volledige programma en koop je passe-partout via www.nijmeegsekunstnacht.nl of download de gratis TimeSquare-app.

uit-nijmegen-agenda-nijmeegse-kunstnacht-2019