Momenteel is de vraag groter dan het aanbod op de woningmarkt. Kopers staan letterlijk in de rij om te mógen kopen en bieden tegen elkaar op, zelfs tot (ver) boven de vraagprijs. Een makelaar staat je bij in die ‘gekte’ op de woningmarkt, waarin je vaak sneller moet handelen dan je verstand aankan”, aldus Mario de Vries, aan- en verkoopmakelaar bij Driessen Makelaardij in Nijmegen.

“Om meer kans te maken op een woning, bieden kopers niet alleen hoge bedragen, zij nemen vaak een gecalculeerd risico door zonder voorbehoud te bieden. Dit terwijl op dat moment de financiering nog geregeld moet worden. Zo vergroot je de kans op gunning maar of het verstandig is…?” 

Nijmegen populaire regio

Het academische ziekenhuis, de universiteit, de vele techbedrijven… allemaal factoren die Nijmegen tot een populaire regio maken. Veel hoger opgeleiden blijven na hun studie en moeten op zoek naar een woning. Zij hebben behoorlijk wat te besteden. 

Voordelen verkoopmakelaar

Mario: “Het begint met het inschakelen van een verkoopmakelaar. Het lijkt misschien of huizen zichzelf momenteel verkopen, maar een verkoopmakelaar bereikt véél meer potentiële kopers dan jijzelf. Hij beschikt immers over een groot netwerk, veel kanalen en specifieke tools, zoals het maken van plattegronden, professionele foto’s en videomateriaal. 

Daarbij heeft een verkoopmakelaar ervaring met het inschatten van kijkers (lees: potentiële kopers). Hij kan inhaken op wat zij belangrijk vinden en oplossingen aandragen. “Als een kijker iets mist, denken wij juist mee in mogelijkheden.” 

Voordelen aankoopmakelaar

Bij een aankoopmakelaar kun je een zoekopdracht plaatsen. Hij zoekt dan naar huizen die voldoen aan jouw specifieke eisen en wensen. Via zijn netwerk is een aankoopmakelaar eerder op de hoogte van huizen die vrij komen of gebouwd gaan worden dan jij als particulier. De consument is afhankelijk van platformen als Funda, waar woningen net iets later op verschijnen dan in het systeem van de aankoopmakelaar. Hij begeleidt je bovendien bij de aankoop van de woning en behartigt jouw belangen. 

Vrijblijvende waardebepaling 

Of je nu wel of geen concrete verkoopplannen hebt, de makelaars van Driessen zijn je graag van dienst. Laat bijvoorbeeld eens tussentijds de waarde van je woning bepalen. Wellicht heb je behoorlijk wat overwaarde en kan je hypotheekrente omlaag. De WOZ-waarde is niet altijd representatief om meerdere redenen. Mario’s slotwoorden relativeren de zogenaamde ‘gekte’ gelukkig iets: “Met een makelaar aan je zij is meer mogelijk dan je denkt!”

Sint Annastraat 18 6524 GC Nijmegen T 024 360 70 55  www.driessenmakelaardij.nl