Organic Vegan Food Shop Crudo. Niet alles in het leven is te bepalen, maar je bepaalt wél zelf wat je eet en drinkt. Jim van Putten, samen met Boetje Broeders mede-eigenaar van Crudo, heeft aan den lijve ervaren dat door te kiezen voor levende, plantaardige voedingsmiddelen, je op z’n minst ríchting kunt bepalen. Zelf is hij van zijn gezondheidsproblemen afgekomen; die bleken dankzij zijn nieuwe levensstijl helemaal niet zo chronisch als beweerd

Inmiddels is het veganisme dé nieuwe en booming levenstijl, ondersteund door wetenschap en omarmd door topsporters, celebreties en millenials. Crudo in Nijmegen sluit hierbij aan en serveert 100% plantaardige en biologische gerechten en gebruikt seizoensgebonden producten die men zoveel mogelijk lokaal inkoopt. Alle huisgemaakte gerechten zijn ook nog gluten-, lactose- en suikervrij. Je geniet niet alleen in het gezellige restaurant van een vegan pecantaartje, vers tarwegrassap, of de populaire Dutch Weedburger, maar je kunt de gerechten en dranken ook meenemen als to-go, liefst in je eigen verpakking of  beker. Een aantal producten en ingrediënten is te koop bij Crudo, zodat je er thuis mee aan de slag kunt! 

Positief voor gezondheid en milieu

Jim: “Ik wilde mijn eigen ervaringen delen en werkte in eerste instantie voornamelijk met ‘rawfood’ producten, later kwam daar een warme kaart bij om tegemoet te komen aan de wensen van een breder publiek. Ons doel is tweeledig. Enerzijds willen we lekkere voeding aanbieden die je gezondheid ondersteunt, anderzijds willen we een positieve impact hebben op het milieu. Wij staan voor eerlijke producten én eerlijke handel.” 

Crudo en coaching

Jim en Boetje volgden hun opleiding bij het gerenommeerde Living Light Culinary Institute in Californië vóórdat zij Crudo begonnen. Ze zijn ook gecertificeerd om jou te coachen en te adviseren bij de switch naar een gezondere leefstijl. Crudo geeft voedingsadvies, ‘Touch of Matrix’-behandelingen en holistische massages en gaat dus veel verder dan ‘zomaar een lekker taartje’! 

Burchtstraat 126, Nijmegen www.crudo.nl