“Waar ga jij eigenlijk heen?” vragen je collega’s als zij vertellen over hun grootse reisplannen deze vakantie. Je antwoordt: “Ik blijf thuis”. “O”, klinkt het. En met een gezicht alsof je net verteld hebt dat je jezelf de komende tijd gaat verdiepen in Russische zwart-wit documentaires over Poolse zwart-wit documentaires op een Roemeense televisiezender: “Ook leuk.”

Al lijkt het je collega’s overduidelijk helemaal niet leuk om thuis te blijven, toch geven zij het juiste antwoord. Het is namelijk óók leuk om in eigen land te blijven. Als thuisblijver ontdek jij namelijk leuke uitstapjes in een relatief rustige periode. Al je collega’s liggen immers opgestapeld op het strand en je buren gaan de zoveelste avond campingvertier tegemoet. Bezoek gezellige steden of geniet van rustgevende natuur. En dat is echt niet alléén maar mogelijk in dat hutje op de hei of Veluwe.

De thuisblijver hoeft bovendien niets te plannen en kan meteen beginnen met ontspannen, op het moment dat de vakantie aanbreekt. (Mantel)pak uit, slippers aan en de vakantie is begonnen. Ook kun je genieten zónder dat de hele wereld het hoeft te weten. Niemand verwacht per slot van rekening dat je een foto maakt van je ijsje uit de supermarkt of dat je laat weten dat je nú naar de tuin loopt om het ijsje soldaat te maken. Terwijl alle vakantiegangers inchecken op het vliegveld én inchecken op social media om dat incheckmoment op het vliegveld te delen, lig jij lekker met dat ijsje in je opblaaszwembad.

vakantie-in-eigen-land

Voor een reis naar Afrika hoef je deze zomervakantie niet verder te reizen dan het Afrika Museum in Berg en Dal, voor een reis naar Azië niet verder dan Ouwehands Dierenpark in Rhenen, voor een reis terug in de tijd naar het Romeinse Rijk niet verder dan ons veelzijdige Nijmegen en het Nabije Oosten is pas écht nabij in Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting. Waar gaat jouw reis naar toe?

Bekijk onze agenda met uitjes en evenementen in de regio