Ook deze winter is in Nijmegen weer van alles te beleven! In het bijzonder heeft Nijmegen uitgepakt in de Stevenskerk. Want van 14 december t/m 5 januari zijn er bijzondere, traditionele en verrassende activiteiten in de Stevenskerk. Oftewel Nijmegen is dé plek om een bezoekje aan te brengen! Op deze pagina vind je meer informatie over wat er te doen is.

Beleef de Nijmeegse Winterweken

Kom jij genieten van de swingende koren tijdens het open podium? Geef je op voor een bierproeverij Bezoek het sfeervolle Kaarsenfeest. Kom meedoen aan het bijzondere Live Yoga concert of geef je op voor een van de muzikale, kunstzinnige workshops in de kapel. Luister aandachtig naar de prachtige winterverhalen tijdens de speciale voorleessessies. Knutsel je eigen kerstkaart of versier een lampion en wandel mee met de lampionnenoptocht. Kom film kijken in de Kapel en vergeet niet jouw wens in de 8 meter hoge wensenboom te hangen, want wie weet komt jouw wens werkelijkheid! Plan jouw bezoek en kom naar de Nijmeegse winterweken.

Kom langs met de kids

Kinder-wensen spektakel

Tijdens de Winterweken staat er een grote WinterWensBoom van wel 8 meter hoog ín de Stevenskerk. En die staat er niet zomaar, de Winterweken laten samen met NEC Doelbewust een ‘elftal’ aan wensen uitkomen deze winter. Heeft jouw een bijzondere wens? Kom dan langs en hang die wens zelf in de boom. Op zondag 5 januari is er dan een speciaal programma voor alle kids die een wens in de boom hebben gehangen. Ook worden met een beetje hulp van de Droomtroon dan de wensenwinnaars bekendgemaakt.

KerstKnutselTafel

Er staat een grote KerstKnutselTafel voor je klaar in de St. Steven met heel veel knutsels. Kom gezellig met jouw kids langs en laat ze hun eigen kerstkaart, boom of ster knutselen. Er is een echte knutsel juf om te helpen.

Lampionnen versieren en maak een wandeling

Kom overdag samen met de kids een eigen lampion knutselen om daarna met zijn allen een sfeervolle wandeling te maken! We vertrekken vanaf de Stevenskerk, gaan door het Valkhof park waar een ook spannende opdracht op jullie wacht. We eindigen bij ’t Hoogstraatje: nagenieten met warme chocolademelk. Vergeet je niet aan te melden om alle informatie te ontvangen!

Hartverwarmende verhalen

Op verschillende dagen tijdens de Nijmeegse Winterweken komen voorlezers van Bibliotheek Gelderland Zuid kinderen hun hart verwarmen met verhalen. Verhalen van de winterse avonturen van Dikkie Dik, Kolletje, Boer Boris of Jubelientje.

Bier proeven, yogaconcert en meer

Bierproeverij

Heb je al eens bier geproefd in de kerk? Tijdens de Nijmeegse winterweken kan dit weer! Bierproeven.nu verzorgt een bierproeverij van 4 bijzondere bieren in de kelder van de Stevenskerk. € 7,95 euro per persoon. Meld je aan via eventbrite.

YogaConcert

Yoga en live-muziek komen tijdens deze activtieit bij elkaar op een magische plek!!. Deze winterse-avond organiseert YogaSisters in samenwerking met de Nijmeegse Winterweken het Live YogaConcert in de Stevenskerk. Koop een ticket en doe mee aan deze unieke les1Nijmeegse Winterweken

Diverse workshops

Er zijn workshops speciaal voor kinderen bijvoorbeeld: Kids Musical Workshop, Streetdance Kinderworkshop. Of kom naar de workshop ID Dance voor iedereen, waarin je samen gaat dansen.

Wat is er nog meer?

Bijna dagelijks kun je genieten van optredens van koren in de kerk. Van kerstliederen tot winterse nummers, ieder koor heeft zijn eigen specialiteit. Wil je het niet missen kom dan tussen 13.00 en 15.00 uur naar de grote Stevenskerk (soms is het optreden in de Zuiderkapel). Ook kun je lopen langs mooie kerststallen exposities, De Gebroeders van Limburg kerststal, de echte ‘Nijmeegse stal’ en een kerstboekenexpositie. De Stevenskerk is maandag t/m zaterdag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Soms sluit de kerk eerder. Kijk daarom per dag in het overzicht tot hoe laat de activiteiten zijn.

Nijmeegse Winterweken programma